Kjempeinnsats i Skandia Cup av G14!

Gutta på G14 har hatt en flott Skandia Cup, men gikk ut torsdag ettermiddag i 1/8-delsfinale mot Kattem 1 på en dramatisk måte.

I en gruppe mot Astor, Charlottenlund 1 og Dahle 1 (fjorårsfinalist i Storsjøcup) var det ikke fritt for at man anså det som en hard nøtt å komme seg videre til A-sluttspillet i Skandia Cup for gutter 14-laget fra Nardo FK. Men de 11 brave spillerne som fortsatt var i byen (og ikke var skadet), har vist gjennom hele denne uka at det bor masse fotball i denne gjengen. Mandagens kamp mot Astor endte med en knapp 1-0-seier etter at August brøt høyt oppe på banen, og sendte Andreas løpende igjennom for å putte den sikkert forbi målmannen. Nardo FK hadde god kontroll i hele første omgang, og selv om Astor prøvde en sluttspurt i andre red keeper Lasse og hans forsvar stormen av.

Fornøyd G14-lag etter seier 3-1 mot Charlottenlund 1
Martin (trener), David, Emil, Andreas, Brage, Fredrik T., Lasse, Morten (trener)
August, Jesper, Leo, Aleks, Joakim

Charlottenlund 1 skulle bli en tøffere kamp, og det ble etterhvert 0-1 i fleisen. Men så kom det magiske 5 minutter et stykke ut i andre omgang. Aleks sendte i vei et farlig innlegg fra høyreside som en uheldig CSK-spiller beinet i eget mål. Deretter satte Andreas fart ute på venstre siden og han kunne få lov til å gå hele veien. Puttet ballen pent oppe i hjørnet til 2-1. Like etter forfulgte David en vanskelig ball i bakrom, vant ballen i kamp mot CSK-forsvaret og kunne dermed servere Andreas åpent mål til 3-1! G14 var dermed allerede klar for A-sluttspill på tirsdag formiddag.

Onsdagens kamp mot fjorårets Storsjøcup-finalist Dahle 1 ble nok en tøff utfordring, men gutta gikk hardt ut. Etter meget godt spill kunne August stikke ballen nydelig fram til Jesper som satte kula sikkert i nota. Kampen skred fram med et lite Dahleovertak, men Lasse sto som en tiger og tok det som kom i første omgang. Nardo var heller ikke ufarlige framover på sine forsøk, men mot slutten av omgangen skåret Dahle et flott mål på en flygende heading. I andre spilte hele laget godt defensivt og forsvaret med Emil, Brage og Joakim sto fram og lot ikke Dahle skape mye. Men midt i omgangen stakk Dahle-spissen igjennom, og Brage var uheldig og "felte" han (Brage vil nok argumentere for at såvidt var borti han...;)) i god skåringsposisjon som bakerste mann. Dommeren fulgte boka etter punkt og prikke og dro det røde kortet opp av lomma! Tøff dømming der, spesielt surt med tanke på at Dahle skulle vært avblåst på en offside i forkant av gjennomspillet. Enda tøffere for Brage var det at rødt kort, uansett årsak, medfører karantene i neste kamp. Men bautaen i forsvaret tok det som en mann. Kjedelig å miste 8-delsfinalen var det nok uansett. Nardo måtte dermed avslutte kampen med en mann mindre. Det vistes nesten ikke på banen, for spillerne hevet seg enda et hakk for å kompensere for tapet. Men uavgjort var ikke nok for å fravriste Dahle puljeseier, og minuttet før slutt fikk laget fra nordmøre i tillegg tildelt et straffespark. Det satte de i mål, og kampen ble avblåst med 1-2-tap for Nardo G14.

Om ikke gruppespillet var utfordring nok, så var trekningen i sluttspillet noe av det tøffeste. Motstander Kattem 1 vant Skandia Cup i fjor, og våre gutter hadde nettopp gått på et kjempetap i serien mot det samme laget fra sørsia i byen. Det var ikke fritt for at det var spente gutter som møtte til kamp torsdag ettermiddag. Trenerduo Morten og Martin, med spillererfaring fra PostNord-liga, gjorde et meget godt sjakktrekk foran kampen. I fravær av Brage flyttet de Emil og Fredrik T inn som stoppere, og satte Aleks inn på høyreback. Joakim på venstre som vanlig. De tre på midten måtte utføre galeislaveoppgavene, og her var Jesper, August og Leo uovertrufne i innsats fra starten av kampen. Planen var å ligge lavt med forsvar og midtbane, så skulle Andreas fores med stikkballer på topp. Og planen fungerte perfekt. Kattem hadde mye ball, men greide ikke å skape sjanser mot en svært disiplinert og hardtarbeidende Nardo-lag. Noen uvant for spillerne å ligge så lavt, men de fulgte arbeidsoppgavene til punkt og prikke. Og de gangene Andreas fikk baller å jobbe med, ble det farlig. Litt ute i første omgang ble de også belønnet med et frispark i farlig posisjon. Andreas steppet opp og plasserte ballen rundt muren og til venstre for keeper. 1-0 til Nardo, og en sensasjon lå i lufta. Andre omgang foregikk i samme stil, og Kattem ble etterhvert litt frustrerte på grunn av manglende sjanseskaping, tross overtak i banespill. Men det gikk etterhvert som det måtte gå, til slutt fant Kattem en åpning i forsvarsmuren til nardo, og kunne banke ballen i mål. Kampen ebbet ut, og straffesparkonkurranse var uungåelig. Her ser dere gutta får beskjeder får den setter i gang:

Trenerbeskjeder før kamp

Slitne nardogutter måtte se at Kattem puttet sine skudd, og mange av våre gikk i stang og på keeper. Fredrik T banket sitt forsøk i mål, men det var ikke nok. Skuffelsen var stor etter kampen, men når inntrykkene synker inn kan spillerne fra Nardo G14 være svært stolte av innsats og resultater i årets Skandia Cup. Og neste uke venter Storsjø og Østersund!