-Resultatene taler for seg selv!

Det svarer Tormod på kritikken om en kynisk spillestil. Les mer om dette og mye annet i vårt intervju med hovedtreneren i 2017!

Før sesongen ble Nardo tippet nord og ned av alle eksperter, hvordan taklet dere det ?
Det ble selvfølgelig brukt som motivasjon før sesongen. Det var heller ingen overraskelse at vi ble tippet ned med tanke på ressurser og størrelse på klubb. Det gjentar seg hvert år at vi ikke blir tatt på alvor selv om vi stort sett har vært på øvre halvdel eller i toppen på nivå 3 i Norge over tid. Vi var selv trygge på at vi skulle prestere og være god nok for nivået.

Hvordan synes du nivået på nivå 3 er nå etter spissingen som ble gjort foran årets sesong ?
Det er en kjempeforskjell fra den gamle 2.divisjonen som vi har gode referanser på siden 2010. Tre lag kjempet om opprykk hele veien, til sammenligning var Elverum så godt som oppe til sommeren ifjor. Jeg mener de tre lagene (Nest Sotra, Notodden og Bryne) er like god som Elverum var ifjor. Tett og jevnt mellom flere gode lag bak der og spenning lenge om nedrykket også. Unntaket er vel Byåsen som hentet mange spillere både før sesongen og i sommer, til ingen nytte. De mente nivået ikke var høyt og uttalte topp 5 før sesongen noe som virket litt naivt.

Hva er suksessfaktorene for at Nardo nok en gang overrasker de fleste?
Vi får ekstremt mye ut av lite. I Nardo er det ingen spillere på proffkontrakt og det er vi faktisk stolt av. Det er bemerkelsesverdig slik nivået både sportslig og økonomisk har blitt også i Postnordligaen. Vi har en meget bra treningskultur og øver stort sett på det vi skal bli gode på, nemlig spillet. Mye spillrelatert øving hvor det er en tydelig korrelasjon mellom banestørrelse og antall spillere, for å jobbe med samme tid og romforhold som i kampen. Jeg mener vi har en tydelig spillestil som vi har utviklet over flere sesonger. Vi jobber mye med roller og utvikle rollespillere, og har en veldig dedikert spillergruppe, hvor flere etter hvert har gode referanser på nivået til tross for at de er unge og er i startfasen av en seniorkarriere. Vi bruker mye tid på å være godt forberedt til alle kamper noe som var ekstra viktig iår med mange lag vi ikke har møtt tidligere. I stallen vår er det mange sultne spillere som vil opp ål spillestil, formasjon og enkeltspillere har vært viktig for å utnytte våre sterke sider og samtidig utnytte svakheter hos motstanderne. Vi traff godt på scouting av spillere, ikke bare fotballferdighet og ambisjoner, men også som mennesker som vi vet passer inn i gruppa. Må også rose vårt engasjerte støtteapparat som legger til rette med stort og smått er på plass i hverdagen. Humankapital slår cash!

Vi fikk en fantastisk start med fem seiere på rad, hva tenkte du da?
Noterte datoen for kvalifisering til Obosligaen i kalenderen sier Tormod og ler... Vi fikk en veldig god start, og tok på en måte halvparten av poengene for å berge plassen som var målet for seriestart. Det ga oss arbeidsro og en bekreftelse på at vi har gjort mye riktig. Vi fikk en god respons fra spillerne og de nye tilvekstene ga positive svar, flere som er ubeskrevne blad på dette nivået som leverte over forventning med tilliten de fikk. Vi fikk tidlig bekreftet at vi fremstår med andre kvaliteter enn før. Flere solide og fortjente resultater etter gode prestasjoner.

Årets nedtur var vel tre strake tap før sommeren?
For meg er det 2 kamper som var mest skuffende å ikke vinne, nemlig kampene mot Vard og Vidar i vårsesongen. Dette er kamper vi burde fått mer utav og sikret oss 4.plassen. Det var en tung periode rett før ferien som du sier med tre strake tap. Vi hadde endel skader i den perioden som endte med det stygge tapet i siste kamp før ferien borte mot Vindbjart. Vi hadde godt av pause som kom da og fikk ladet batterier og trent godt inn mot høsten. Dette fikk vi bevis på når vi også startet høsten med to seiere og «den svake» perioden ble ikke så langvarig.

Så endte det med 7.plass, noe mange i og rundt Nardo nok hadde vært veldig fornøyd med før sesongen, men dere sitter kanskje igjen som litt skuffet alikevel?
Ja med våre økonomiske rammer og forutsetninger sammenlignet med de fleste lagene i avdelingen så hadde vi nok ikke takket nei til en 7.plass før sesongen. Vi berget langt på vei plassen etter Byåsenkampen i den 15.serierunde , og det var det ingen andre enn oss selv som hadde trodd. Når vi ser tilbake på sesongen så er det selvfølgelig ok+ med 7.plass, men vi var veldig nære å komme helt oppe på 4.plass. Men uansett så er vi en liten bydelsklubb som kjemper mot klubber på ett annet nivå når det kommer til ressurser, samt at vi har mange unge spillere som er ny på nivået, da er det helt naturlig at det vil svinge litt igjennom en lang sesong. Det ville vært oppsiktsvekkende om vi skulle tatt 4.plassen og jeg må gi all honnør til spillerne for en kjempesesong.

På diverse sosiale medier noterer vi oss at det er populært å kritisere Nardo for å spille defensiv og kynisk fotball, hva tenker du om det?
Først må jeg si at resultatene taler for seg selv. Og alle lag ønsker vel å være gode defensivt? Noe annet blir rett og slett for dumt, i tillegg er kynisme en viktig faktor i enkelte kamper eller i ulike faser under kamp. Jeg tar det som et kompliment at noen mener vi er godt organisert og klarer å gjøre det vanskelig for motstanderne, men dette er bare noen elementer av hva vi står for. De som har fulgt oss i år, om de har ett snev av fotballfaglig kompetanse, bør se at vi spiller god offensiv fotball. Gjerne i høyt press med fokus på stort tempo i det vi gjør. Vi er det eneste trønderske laget som har vært stabil på nivå 3 siden 2010, og er byens soleklare nummer tre lag bak RBK og Ranheim. Vi har vært dyktige på å utvikle en spillestil og spillere i roller for å kunne spille vår type fotball. Vi har veldig mye fokus på oss selv, men tilpasser oss selvfølgelig motstanderen til en viss grad. Noe annet er naivt i mine øyne. Vi ønsker å spille 4-3-3 med noen tydelige grunnprinsipper i både etablert angrep og overgangsspillet, fortrinnsvis langs bakken for å bruke lagets gode ferdigheter på nettopp dette. Er vi mer direkte for eksempel i etablert angrep og slår over ledd handler det nesten utelukkende om risikovurdering (gjerne i starten av kampene) Vi har de årene jeg har vært her tilpasset spillestil og taktikk utifra spillermateriell. Iår har vi fått inn noen helt andre type spillere enn vi har hatt før. Spillere med mer løpskraft, mer gjennombruddshissighet, og bedre 1F spillere i fremste ledd. Dette har for eksempel gjort at vi har gått ut i høyt press nesten uavhengig av motstander i hvert fall på hjemmebane. For de som har sett oss iår, spesielt hjemme, så har vi presset høyt, når det er riktig å gjøre det, for å gi motstander trøbbel høyere i banen og ha kortere vei til mål når vi vinner ballen. Det er uansett bedre å være litt ekstra kynisk i enkelt kamper, spesielt borte, i kamp er uansett det viktigste å vinne.

Hva vil du trekke frem som det mest positive i år?
Vi slipper inn lite mål, er flink i både høyt og lavt press og blir veldig sjelden tatt i ubalanse. I tillegg har vi utviklet 1F ferdighetene i alle roller.
Vi har en tydelig spillestil i etablert angrep i vår måte å spille 433 på. Vi tok ytterligere steg utover når vi fikk i gang en sentral midtbane med mer offensiv slagkraft. Tatt store steg i kontringsspillet. Må også nevne at vi har vært meget god på dødball begge veier, og har kun sluppet inn to mål i år på dødball.

Hva vil du trekke frem som negativt i årets sesong?
Det er en ting som skiller seg ut, effektivitet. Vi produserer jevnt over like mange målsjanser som motstanderne våre i årets sesong, men vi er for lite effektive foran mål og scorer for lite. Vi mangler den målscoreren som scorer 15 mål i året og flere angrepsspillere som er målfarlig. Hadde vi hatt dette så tror jeg vi hadde kjempet om playoff helt inn.

Vi noterer oss også at det har blitt mye poeng mot topplagene, hva sier det deg?
Veldig gledelig at vi har tatt steg mot topplagene. Vi var mye lengre unna nivået til Elverum og Kongsvinger som rykket opp de siste årene. Det er gledelig og viktig for oss å ta med videre og ikke minst en bekreftelse på at vi er på rett vei. Vi spiller jevnt mot Bryne borte men taper på grunn av en dødball. Bortekampen mot Nest Sotra ender 0-0. Selv om det i større grad ble en forsvarskamp er vi med hele veien og forsvarer oss godt og er nære seieren på overtid. Bortekampen mot Notodden var nok den vi var lengst unna og også det laget i avdelingen jeg synes har mest tydelig spillestil. Hjemmekampene mot de nevnte lagene var også sterke. Det ble 1-1 mot Nest Sotra og vi er skuffet over kun ett poeng etter kampen. Notodden slår vi fortjent 2-1 i en kamp de egentlig måtte vinne i opprykkskampen som vi på mange måter avgjør der. Bryne i siste kamp, vinner vi fortjent. Vi scorer fine mål, spille bra fotball og har mål etter både kontring, etablert spill og dødball. En verdig avslutning på en flott sesong.

Vi vet jo at du er i samtaler med klubben om ny kontrakt, kan du avsløre litt om tankene om 2018 sesongen om vi antar at du fortsetter i Nardo?
Vi håper selvsagt at stammen neste år skal bestå av av de som var med i år. Det vi vet er at når vi gjør det bra blir laget lagt merke til og enkeltspillere fort kan være aktuell for spill i høyere divisjoner. Vi ser nok at vi må ha en litt større stall til neste år, og den jobben har vært igang en god stund allerede og vi er i positiv dialog med flere spillere som står øverst på ønskelista vår. De viktigste er uansett de som er her i dag. Unggutten Marius Sandvik må også nevnes som har fått sitt gjennombrudd i år og mye nyttig erfaring. Han har fått sjansene sine gjennom å være tålmodighet og lagt ned hardt arbeid. Han har vist at han så absolutt kan bli en nøkkelspiller for Nardo i årene fremover. Rekrutt/Junior har også fullført G19 på en god måte og berget plassen i 4.divisjon, så vi håper selvsagt at det kommer flere spillere derfra og banker på døren til A-laget og kan ta steget allerede i 2018.

Vi takker Tormod for praten og gratulerer han og hele apparatet rundt laget og spillerene med en fantastisk sesong.

Facebook

Støtt oss!

Lytt til Nardosangen

HER

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift