Sommerstatus

Vi har tatt en prat med herrelagets trener Tormod Bjerkeset som oppsummerer vårsesongen og ser frem mot høsten.

Halvveis i sesongen og status er 2 seire, 2 uavgjorte og 7 tap. Hvordan vil du oppsummere vårsesongen?
 
Etter 11 kamper er det selvfølgelig skuffende at vi ikke har klart å fått med oss flere poeng - så resultatmessig er vi selvfølgelig misfornøyd. Samtidig vet vi at nivået blir tøffere og tøffere for hver sesong med så mange hardtsatsende lag. Men jeg føler at årsakene til resultatene i vår er sammensatt. Vi har hatt mange langtidsskader på spillere som vi tror ville vært sentrale for oss (bla. Sander Nordeide, Amund Vingelen og Andreas Fossli). Kaptein Martin Lundal dro til Kongsvinger rett før seriestart, som gjorde at vi måtte komponere ny B4. Om vi ser bak resultatene er det mange gode prestasjoner, men vi har også hatt marginer i mot. Men i hovedsak skyldes det at vi ikke har vært gode nok i faser som avgjør fotballkamper. Fremdeles mener jeg vi har mye mer å komme med offensivt denne sesongen, til tross for at vi på denne tiden i fjor ledet serien og gikk til sommerferie med 23 poeng. Vi produserer stort sett bra med sjanser i alle kamper - men slipper inn for mange billige mål som ikke nødvendigvis skyldes det kollektive forsvarsspillet, men individuelle prestasjoner i forsvarsarbeidet innom 16 m.
 
 
Vi gjorde en solid kamp med U mot Arendal hjemme i serieåpningen og seier mot Fløy i andre hjemmekamp, men etter det har hjemmepoengene uteblitt. Hva tenker du om det?
 
Jeg tenker at det er langt fra bra nok, vi har tradisjon for å være et meget bra hjemmelag som det er vanskelig å håndtere for motsanderne. Så det blir ekstremt viktig å finne tilbake til tryggheten hjemme siste del av sesongen. Årsaken til at vi ikke har gjort det bedre resultatmessig hjemme er en kombinasjon av å sette sjansene og ikke slippe inn for enkle mål. Vi fører stort sett kampbildet i disse kampene, så det å angripe med balanse er nok også en nøkkelfaktor sammen med mer kynisme i avgjørende faser defensivt.
 
Borte har vi vel spilt godt i alle kamper bortsett fra 0-3 mot serieleder Skeid og 0-3 mot Vard Haugesund etter et tidlig rødkort. Dessverre tapte vi poeng i sluttminuttene mot både Kjelsås, Vidar og Bryne. Uflaks?
 
Borte mot Skeid er vi med i kampen og faktisk spillemessig på høyden, men vi forærer de 2-0 på en tversoverpasning som gjør at de kommer alene med keeper. Mot Kjelsås spiller vi en meget god bortekamp i 75 min, leder 1-0, men 6 rokkeringer i posisjoner pga skader gjør at vi mister strukturen og taper på overtid. Mot Bryne gjør vi kanskje den beste bortekampen på mine 9 sesonger i Nardo, leder 3-1 8.min før slutt. Men vi scorer faktisk 2 selvmål uten at vi er i spesielt pressede situasjoner og får med oss kun 1 poeng. Mot Vidar synes jeg også vi fremstår bra i lange perioder, på stillingen 1-1 er vi 2 ganger alene med keeper med mulighet til å avgjøre. Så ender det med at de avgjør på overtid. Mye marginer i mot, men samtidig er vi ikke gode nok i avgjørende situasjoner.
 
 
Hva vil du trekke frem som mest positivt så langt i sesongen?
 
Det mest positive så langt sportslig er vel at vi skaper nok sjanser, at prestasjonene i mange kamper har vært bra til tross for at reslulatene har blitt som de har blitt. Det tar vi med oss videre, jobber på samme måte og det er nå viktig å stå fjellstøtt på den filosofien og formasjonen vi har hatt i mange år. Ellers er det godt å observe at spillergruppen er offensiv, lojal og har tro på at dette skal vi snu og at vi får noen marginer med oss utover høsten. Så er det positivt at det fortsatt er 15 kamper og 45 poeng som skal deles ut.
 
...og hva vil du si er negativt?
 
Det du kan si vi definitivt må opp flere hakk på er uten tvil å få på plass den defensive strukturen i laget, dette har vært vår styrke og det er litt hjerteskjærende at det er nettopp dette som har vært akilleshælen så langt. Men den skal vi jobbe hardt med for å få på plass - det har vi kjempetro på at vi skal klare. Defensivt handler det om dynamikken i hele laget, struktur, relasjoner og samhandling. Men må huske at 3 av 4 som stort sett har spilt i B4 i år ikke spilte sammmen i 2017.
 
 
Hvordan skal de drøye 3 ukene frem mot neste kamp som går mot Brattvåg hjemme den 21.Juli brukes?
 
No har vi ferie fram til onsdag 11 juli, hvor spillerne jobber med egentreningsprogram de dagene som vi har treningsfri. Så får vi 10 dagers oppkjøring inn mot Brattvågkampen. Da vil det bli fokusert spesielt på etablert forsvarsspill og angrepsspill, samt dødballer begge veier. Det vil bli økter med mye spill på ulike banestørrelser.
 
Hva blir viktig i høst for å komme oss over nedrykksstreken?
 
Det sier seg selv, få på plass den defenisve tryggheten, bli råere som førsteforsvarere og bli mer effektiv foran mål. Vi produserer nok sjanser, man kan ikke forvente at man skal produsere to-sifret sjanser i hver kamp på dette nivået. Lag er så godt organisert. så man må sette sjansene i større grad. Så blir det ekstremt viktig å holde spillerne skadefri og unngå unødvendige kort.
 
 
Hva med spillerlogistikk? Kommer det noen nye fjes inn i løpet av sommeren? Forsvinner det noen?
 
Vi kan ikke forvente noen spillere inn pt. Det finnes hvert fall ikke midler til det, så vi forholder oss til de som er med nå. Så kan det jo hende det dukker opp noen nye spillere som ønsker å prøve seg, slik er det jo alltid på høsten. Arne har som sagt returnert til 5 div, ble betegnet som en "sjokkovergang", men vi har hatt tett og god dialog på det de siste 6-7 ukene og ble enige om at han spilte kun ut vårsesongen grunnet manglende motivasjon. Når høstjakten starter må vi alle være 100 % motiverte, skulle gjerne hatt med Arne videre men sånn ble det ikke. Sander drar til studier i Munchen medio september, Mats starter studier i Gronningen i august, samt at Christian R drar som planlagt til Alta i august. Så et behov for spillere inn vil det nok være, så vi får se hva som skjer på den fronten.
 
 
Vi takker Tormod for praten og ønsker lykke til i høstjakta!

Facebook

Støtt oss!

Lytt til Nardosangen

HER

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift