Nardo - Hødd

Årets siste kamp i PostNord-ligaen gikk av stabelen hjemme mot Hødd på lørdag. I og med at plassen ble sikret i nest siste serierunde borte mot Brattvåg var det vel noen der ute som forventet at Hødd bare kunne reise til Nissekollen og hente de 3 poengene de trengte for å sikre playoff om opprykk til 1. div, men Nardogutta var helt tydelig interesserte i å avslutte en meget imponerende høstsesong med stil!

Fra første spark på ballen var det full tenning på banen og allerede etter 7 minutter gikk Nardo opp til 1-0 etter et nydelig frispark av Jørgen Solli fra 18 meter. Resten av omgangen var preget av mye innsats og lite finspill. Hødd hadde mye ball uten å skape de helt store sjansene. 1-0 til pause.

Etter 53 minutter mottar David Strandin en nydelig bakromspasning av Morten Strand og Strandin gjør ingen feil alene med Hødd-keeper Ole-Monrad Alme. 2-0, og kvalifiseringsplassen til Hødd henger i en tynn tråd i og med at KFUM leder sin kamp mot Egersund. Hødd ser ut til å resignere litt og i minuttene fremover er det Nardo som er det beste laget. Vi er også veldig nære på å gå opp til 3-0 da David Strandin leker seg med Høddforsvaret i deres 16-meter før han finner en ledig Christoffer Engan som blåser ballen like over tverrliggeren fra 10 meter.

Like etterpå får Hødd redusert og får med det troa på at seieren er oppnåelig. Etter 2-1 scoringen er det et helt annet Høddlag som er på banen. Etter 76 minutter får de utliknet til 2-2, men de trenger fortsatt seier for å redde playoff, så nå sendes alt tilgjengelig mannskap i angrep og med det åpner det seg naturlig nok en del kontringsmuligheter for oss. Hødd klarer ikke å få mål, og vi klarer ikke å utnytte noen av de mange kontringene vi fikk og da ebber kampen ut med 2-2.

Skeid rykker opp, KFUM skal spille playoff mot Fredrikstad mens Fløy, Vålerenga2 og Vard-Haugesund rykker ned til 3. divisjon etter et nedrykksdrama ut av en annen verden. Både Fløy og Vålerenga2 var på trygg plass både en og to ganger i løpet av den siste omgangen, men til slutt var det Stjørdals-Blink som stakk av med den siste plassen i neste års 2.div. Det kan da være duket for en del lokaloppgjør i og med at Levanger rykket ned fra 1.div og Byåsen opp fra 3. div. Spennende!

Tormod hadde følgende å si etter årets siste kamp:

Jeg synes vi avslutter sesongen med en god kamp mot Hødd som spilte for opprykk. Vi gjennomfører som planlagt og er rett og slett det beste laget i de fleste fasene av spillet. Vi leder 2-0 etter 60 min, skaper gode og er nære 3-0. Men en liten konsentrasjonssvikt og et frispark mål gjør at det ender 2-2. Vi har gjennomført en imponerende snuoperasjon i høstsesongen og står fram som et av de virkelige formlagene og det er alltid godt å avslutte med stil. Dette tar vi med oss videre inn mot neste sesong 👍

HØYDEPUNKTER

KAMPFAKTA